Conferinţe preoţeşti în Arhiepiscopia Timişoarei

În Arhiepiscopia Timişoarei au debutat, marţi, 8 octombrie 2013, conferinţele preoţeşti de toamnă, cu întâlnirea clericilor din protopopiatul Timişoara I. Evenimentul a avut loc în sala de festivităţi a protopopiatului şi a fost precedat de obişnuitul Te Deum oficiat în biserica parohiei Timişoara-Iosefin. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, din partea Centrului eparhial, la întâlnire a fost prezent pr. Cristian Constantin, consilier economic al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Pe temeiul celor hotărâte de Sfântul Sinod la conferinţele preoţeşti din toamna acestui an se tratează tema: „Importanţa Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena pentru viaţa şi activitatea Bisericii”. Cu această ocazie, câte un preot din fiecare protopopiat va prezenta în cadrul întâlnirilor un referat pe acest subiect, urmând ca apoi, cei prezenţi să aducă diferite clarificări sau completări în cadrul discuţiilor pe marginea lucrării susţinute.

Conferinţele vor continua în zilele următoare şi în celelalte protopopiate după cum urmează: Protopopiatul Lugoj- 9 octombrie; Protopopiatul Deta- 10 octombrie; Protopopiatul Sânnicolau Mare- 15 octombrie, Protopopiatul Timişoara II- 16 octombrie şi Protopopiatul Făget- 17 octombrie.

Conferinţele preoţeşti sunt organizate semestrial în Arhiepiscopia Timişoarei, primăvara şi toamna. În cadrul acestora sunt dezbătute o serie de aspecte ce vizează activitatea pastoral-misionară şi administrativă a clericilor din protopopiatele eparhiei, precum şi probleme concrete din viaţa parohiilor.

 

 

 

Comments are closed.