Congresul Naţional „Hristos împărtăşit copiilor”

În perioada 1-3 septembrie a.c., cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi la iniţiativa Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei se va desfăşura la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, al doilea congres national „Hristos împărtăşit copiilor”. La acest eveniment sunt invitaţi, pe lângă inspectorii eparhiali pentru cateheza din fiecare eparhie şi reprezentanţi din Ministerul Educatiei şi Cercetarii, din Organizaţia World Vision International (din ţară şi străinatate) şi alte persoane interesate de bunul mers al educaţiei religioase din parohii.

Congresul Naţional „Hristos Împărtăşit Copiilor” îşi propune o dezbatere pe tema eficienţei acestui proiect, soluţii la o parte din problemele cu care preoţii s-au confruntat până în acest moment şi un plan concret de acţiune pentru asigurarea sustenabilităţii acestui proiect. De asemenea, în cadrul congresului va fi prezentată o nouă iniţiativă a Bisericii Ortodoxe Române, desfăşurată în parteneriat cu Fundaţia World Vision România. Este vorba despre un proiect („Alege şcoala”) realizat cu fonduri structurale europene, care îşi propune prevenirea şi scăderea abandonului şcolar în rândul copiilor defavorizaţi din mediul rural şi urban, precum şi promovarea de şanse egale la educaţie pentru toţi copiii.

Din partea centrului eparhial va participa P. On. consilier Sorin Lungoci, coordonatorul Biroului eparhial de catehizare a tineretului.

Leave a Reply