Constituirea Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Timişoarei

La Centrul Eparhial din Timişoara, în sala de festivităţi, a avut loc astăzi, 15 mai, şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale pentru legislatura 2010- 2014. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te-Deum, oficiată de Preasfinţia Sa Paisie Lugojanul Episcopul-vicar al eparhiei noastre în biserica monument istoric cu hramul “Sfântul Dimitie” din incinta administraţiei eparhiale.

Cuvântul de început a aparţinut Înaltpreasfinţiei Sale Nicolae Corneanu Mitropolitul Banatului care a mulţumit lui Dumnezeu pentru întrega purtare de grijă faţă de Biserica din Banat, apoi a evidenţiat importanţa Adunării Eparhiale, atribuţiile statutare ale acesteia şi rolul ei în dezvoltarea şi realizarea proiectelor pastoral-misionare, culturale şi sociale pentru următorii patru ani.

De asemenea, în cadrul şedinţei au fost validate mandatele membrilor din cele zece circumscripţii electorale, au fost desemnaţi reprezentanţii eparhiali în Adunarea Naţională Bisericească, s-au ales membrii Consiliului Eparhial, ai Consistoriului Mitropolitan şi Eparhial.

Totodată s-au constituit cele cinci comisii de lucru ale Adunarii Eparhiale, şi anume: Comisia administrativ-bisericească, Comisia cultural-educativă, Comisia economică, bugetară şi patrimonială, Comisia social-filantropică şi Comisia organizatorică, juridică şi de validare. În final cei doi ierarhi au mulţumit celor prezenţi, nadăjduind într-o bună colaborare şi susţinere a Bisericii noastre.

Leave a Reply