Copiii de la Centrul Educaţional „ANTIMIS” din Timişoara au învăţat despre apicultură

Experienta inedita pt.25 de elevi (2)Copiii de la Centrul Educaţional „ANTIMIS” din Timişoara  au participat în aceste zile la o serie de activităţi de iniţiere în meseria de apicultor în cadrul cărora au învăţat şi experimentat practic cum se îngrijesc albinele. În cadrul „lecţiei de apicultură”, copiii au învăţat de la un apicultor profesionist ce înseamnă această meserie, cum se îngrijesc albinele şi ulterior au experimentat practic mai multe operaţiuni apicole.

Îndrumătorul celor mici a fost Cristian Rujoni, animator social în cadrul centrului şi un pasionat al apiculturii. Alături de acesta, elevii au consultat profesionişti care le-au vorbit despre numeroasele beneficii pe care omul le are de pe urma albinelor şi totodată, despre viaţa extrem de bine organizată din cadrul unui stup, coordonată şi centrată în jurul reginei, cea care este responsabilă pentru următoarea generaţie de tinere albine.

Centrul Educaţional Sfântul „ANTIMIS” Timişoara funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. În cadrul centrului, 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice. În cadrul centrelor, beneficiarii participă la activităţi de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice şi de întreţinere a spaţiului personal. Ei sunt încurajaţi să comunice în orice ocazie, să îşi exprime sentimentele, nemulţumirile şi dorinţele într-un mod constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalţi, să înveţe să îşi cunoască şi să-şi apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalţi.

Experienta inedita pt.25 de elevi

Comments are closed.