Corul din Foeni a concertat la Viena

La invitaţia Primăriei din Viena, Corul Învierea al Bisericii din Foeni condus de pr. Nicolae Strizu, a fost prezent în 29 noiembrie la cea de a 32-a ediţie a Festivalului de Crăciun a Internationales Adventsingen-Viena 2013. Festivalul international, desfăşurat în sala festivă a primăriei vieneze, găzduieşte anual peste 80 de coruri, venite de pe toate continentele lumii, fiind la fel de celebru ca şi târgul de Crăciun.

Corul Învierea din Foeni a participat pentru a doua oară la acest eveniment cu un mănunchi de colinde tradiţionale româneşti, prelucrări ale compozitorilor români: D. G. Kiriac, Gh. Cucu, N. Oancea, P. Constantinescu, N. Moldoveanu etc. “Coriştii din Foeni au  avut bucuria de a fi mesageri ai colindului românesc în capitala muzicii, fiind impresionaţi de interesul publicului pentru interpretarea corală. De asemenea, portul popular românesc şi muzică corală românească au fost foarte  apreciate la acest festival” a mărturisit Franz Schuller, şeful Serviciului cultural al Primăriei şi organizatorul festivalului.

Un rol important în deplasarea corului de la Foeni la Festivalul de Crăciun a Internationales Adventsingen-Viena 2013 l-a avut Lucreţia Petkovici, fără de care prezenţa corului aici n-ar fi fost posibilă. Această distinsă doamnă este un adevărat agent cultural român la Viena, care de peste 20 de ani a mijlocit  participarea numeroaselor coruri româneşti la acest important eveniment cultural, făcând cunoscută lumii frumuseţea muzicii şi artei corale româneşti.

Comments are closed.