Credincioşii din parohia Uivar în pelerinaj duhovnicesc

 De curând, 20 de credincioşi din parohia Uivar, protopopiatul Timişoara I, însoţiţi de preotul paroh, Călin Tiberiu Nicolae Iftimie, au participat la un pelerinaj duhovnicesc la Mănăstirea Prislop. Pelerinajul a fost organizat de Centrul de pelerinaje „Partoş” al Arhiepiscopiei Timişoarei, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Episcop-vicar Paisie Lugojanul.

În drumul spre Mănăstirea Prislop, pelerinii au poposit la Mănăstirea Teiuş din Caransebeş, unde au avut bucuria de a se închina la o părticică din moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, la Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Eleusa (Miluitoarea) cu Pruncul din anul 1767, dar şi la o părticică din moaştele Sfântului Teodor Tiron şi la icoana Sfântului Ierarh Nicolae cu o vechime de peste două sute de ani din paraclisul mănăstirii. Următorul obiectiv vizitat a Catedrala episcopală din Caransebeş unde credincioşii au participat la Sfânta Liturghie săvârşită de Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un număr mare de preoţi slujitori. Ultima oprire a fost la Mănăstirea Prislop unde pelerini au înălţat rugăciuni la mormântul părintelui Arsenie Boca şi la peştera Sfântului Cuvios Ioan de la Prislop.

Acest pelerinaj a fost un bun prilej de a aduce jertfă de mulţumire pentru tot binele primit de la Dumnezeu în decursul acestui an şi de a pune început bun duhovnicesc postului Naşterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Comments are closed.