Credincioşii parohiei timişorene Fratelia şi-au serbat ocrotitorii

Parohia Timişoara-Fratelia, din cadrul Protopopiatului Timişoara I şi-a serbat la 29 iunie ocrotitorii, pe Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Bucuria praznicului a fost încununată de prezenţa în mijlocul credincioşilor din cartierul timişorean Fratelia a Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Cu această ocazie, ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi şi în prezenţa a numeroşi enoriaşi.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Preasfinţia Sa a prezentat câteva dintre virtuţile pe care cei doi mari  apostoli ai lui Hristos, Petru şi Pavel, le-au dobândit şi cultivat în timpul vieţii, devenind astfel, “vase ale ale Duhului Sfânt” şi  “învăţători ai lumii”.

După slujbă au fost sfinţite prinoasele aduse de credincioşi în cinstea Sfinţilor Apostoli şi a fost oficiată îndătinata procesiune în jurul sfântului lăcaş. În final, pr. paroh Ioan Drăgănescu a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru purtarea de grijă şi dragostea părintească arătate faţă de credincioşii Parohiei Fratelia, iar Preasfinţitului Părinte Paisie pentru binecuvântarea şi bucuria slujirii împreună a Dumnezeieştii Liturghii la sărbătoarea hramului.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul coral “Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. dr. Ion Alexandru Ardereanu.

Comments are closed.