Cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului, în perioada 30 august – 10 septembrie a.c. se vor desfăşura la Timişoara cursurile pentru obţinerea gradelor profesionale în preoţie în Mitropolia Banatului.

Cursurile vor debuta luni, 30 august, cu slujba de Te Deum, oficiată la ora 10 în biserica monument istoric „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Centrului eparhial, după care acestea vor continua conform programului stabilit în sala de festivităţi a Liceului pedagogic „Carmen Sylva”. Coordonatorul întregului program de formare este Pr. dr. Ionel Popescu, vicar administrativ la Centrul eparhial, iar cursurile vor fi susţinute de către profesorii Facultăţii de Teologie din Timişoara.

Vor participa 58 de preoţi din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei, Arhiepiscopiei Aradului, Episcopiei Caransebeşului şi Episcopiei Devei şi Hunedoarei.
Conform metodologiei, cursurile se vor finaliza printr-un examen constând în:
– două probe la cunoştinţele teologice inter-disciplinare şi pastoral-misionare;
– o probă orală din predică sau cateheză, liturgică, administraţie parohială (pentru examenul de definitivat) şi două probe scrise de cunoştinţe teologice inter-disciplinare şi pastoral-misionare (pentru examenul de grad II).

Leave a Reply