Deschiderea noului an universitar la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara

   Luni, 3 octombrie, începând cu ora 12:00, la Centrul eparhial din Timişoara, a avut loc deschiderea festivă a noului an universitar de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universităţii de Vest din  Timişoara. Festivitatea a debutat la orele 12:00, cu oficierea slujbei de Te Deum, în biserica cu hramul „ Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”, din incinta reşedinţei mitropolitane, iar apoi a continuat în sala de festivităţi a Centrului eparhial.

La eveniment au participat Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, prof. univ. dr. Otilia Hedeşan, decanul Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, preoţi profesori de la catedra de Teologie, precum şi numeroşi studenţi.

Cu acest prilej, Preasfinţia Sa a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi mesajul Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, adresând totodată şi un bogat cuvânt de învăţătură referitor la importanţa şi responsabilitatea studenţilor teologi a de a  fi membrii activi ai Bisericii şi modele de urmat pentru credincioşi. Ierarhhul a subliniat faptul că „Biserica lui Hristos este formată nu doar din clerici, ci şi din credincioşi, astfel în dialogul  dintre societate şi Biserică, studenţii la Teologie şi credincioşii să aibe conştiinţa şi responsabilitatea că reprezintă Biserica”.

Au fost prezentate locaţiile unde se vor desfăşura cursurile, respectiv sediul universităţii de Vest din Timişoara, B-dul. Vasile Pârvan nr. 4 şi complexul din Calea Bogdăneştilor, nr.32 A.

Comments are closed.