Duminica Floriilor la Catedrala mitropolitană din Timişoara

DSC_1673

Știre video Trinitas

DSC_1689

.

De praznicul „Intrării Domnului în Ierusalim” catedrala mitropolitană din Timişoara s-a arătat a fi neîncăpătoare pentru miile de credincioşi veniţi în număr mare la slujba de „florii”, săvârşită de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii numeroşi credincioşi au primit împărtăşirea cu Trupul şi Sângele Domnului nostru Iisus Hristos, dorind a intra astfel în Săptămâna Mare, a Patimilor, uniţi cu Hristos şi întăriţi în credinţă şi fapte bune.

În finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a vorbit celor prezenţi despre însemnătatea şi înţelesurile duhovniceşti ale slăvitului praznic, precum şi despre importanţa pregătirii credincioşilor prin post, rugăciune, spovedanie şi Împărtăşanie, pentru a-L însoţi duhovniceşte pe Mântuitorul Hristos pe Calea Crucii spre Învierea cea din morţi.

Totodată, Ierarhul a subliniat faptul că prin obiceiul îndătinat de a duce de sărbătoarea Floriilor ramuri de salcie la biserică spre a fi binecuvântate, credincioşii se aseamănă copiilor şi oamenilor care l-au primit cu dragoste şi bucurie pe Mântuitorul Hristos, strigând „Bine este cuvântat cele ce vine întru numele Domnului”.
În final, Preasfinţia Sa a transmis tuturor credincioşilor binecuvântarea şi dragostea părintească a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, încredinţându-i de toată purtarea de grijă a Întâistătătorului lor.

În încheiere, toţi cei prezenţi au primit ramuri de salcie, special pregătite de preoţii şi diaconii Catedralei mitropolitane şi binecuvântate în cadrul slujbei de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, precum şi iconiţe ale praznicului Intrării Domnului în Ierusalim. Răspunsurile liturgice au fost date de corala catedralei, condusă de pr. Dan Dragomir.

DSC_1689

 DSC_1586 DSC_1610 DSC_1611 DSC_1623 DSC_1635 DSC_1638 DSC_1660 DSC_1665 DSC_1678 DSC_1680 DSC_1698

Comments are closed.