Duminica Ortodoxiei la Catedrala Mitropolitană din Timişoara

În Duminica Ortodoxiei, numeroşi credincioşi timişoreni au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Litughie a Sfântului Vasile cel Mare de la Catedrala Mitropolitană oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, consilieri la Centrul eparhial şi slujitori ai sfântului lăcaş. La slujbă a luat parte şi  un număr mare de studenţi şi profesorii de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, precum şi elevi de la clasele de Teologie ale Liceului Pedagogic “ Carmen Sylva”.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit în treapta diaconiei pe teologul Marian Adrian Boriţoni, ce urmează a fi numit preot pe seama parohiai Zolt, protopopiatul Făget.

La momentul predicii, pr. Cristian Constantin, consilier economic al Arhiepiscopiei Timişoarei, a dat citire pastoralei Sfântului Sinod la Duminica Ortodoxiei, amintind totodată credincioşilor de colecta pentru Fondul Central Misionar, organizată pe întreg cuprinsul Patriarhiei Române. Răspunsurile liturgice au fost date de corul Facultăţii de Teologie din Timişoara, condus de pr. Laurian Popa.

În finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a adresat un cuvânt de învăţătură celor prezenţi referitor la însemnătatea deosebită ce trebuie acordată Sfintelor Taine ale Bisericii, întrucât prin acestea ne împărtăşim de Harul Duhului Sfânt şi prin ele dobândim arvuna vieţii celei veşnice. În acest sens, Preasfinţia Sa a evidenţiat importanţa trăirii şi împlinirii după Sfintele Canoane, Tainele Bisericii,  aşa cum ne învăţă Sfinţii Părinţi de la cele Şapte Sinoade Ecumenice.

Toţi cei prezenţi la Sfânta Liturghie, la ieşirea din catedrală, au primit gratuit un îndrumar de spovedanie, tipărit cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Comments are closed.