Etapa eparhială a concursului naţional de creaţie creştină „Copilul în familie”

Marţi, 10 mai, cu binecuvântarea Înalpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu participarea Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei se va desfăşura etapa eparhială a concursului naţional de creaţie creştină „Copilul în familie”. Această fază a concursului este organizată de către Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei şi se adresează tuturor copiilor care s-au clasat pe primele trei locuri la nivelul fiecărui protopopiat.

Prima etapă a concursului a avut loc săptămâna trecută şi s-a desfăşurat la nivelul celor şase protopopiate ale eparhiei noastre. La ea au participat copiii cuprinşi în programul catehetic „Hristos împărtăşit copiilor” şi în proiectul „Alege Şcoala!”.

Competiţia va începe la ora 11 în sala de festivităţi a Centrului eparhial şi se va desfăşura pe două secţiuni, una literară şi una artistică. Pentru secţiunea literară copiii aveau de alcătuit un eseu de maxim 1 pagină, o poezie sau altă lucrare literară cu tema Copilul în familie şi având ca subiect principal Botezul meu (pornind de la modul în care se reflectă în viaţa copilului evenimentul major al botezului propriu), lucrare care va fi rostită/citită şi evaluată. Pentru secţiunea artistică copiii aveau de alcătuit o lucrare artistică (desen sau pictură) reprezentând tema Copilul în familie şi având ca subiect principal Botezul meu care va purta marca originalităţii autorului. Lucrările vor fi expuse odată cu evaluarea secţiunii literare.

Câştigătorii la nivel de eparhie a celor două secţiuni, împreună cu preoţii care i-au îndrumat, vor participa la etapa finală a concursului la Bucureşti în perioada 20 – 21 mai.

Leave a Reply