Examen de Licenţă în Teologie

DSC_1549

La Centrul eparhial din Timişoara au avut loc astăzi, 9 iulie, susţinerea examenului de licenţă şi depunerea jurământului de credinţă al studenţilor teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, promoţia 2010-2014.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, evenimentul s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Centrului eparhial, în prezenţa comisiei de evaluare, formată din profesori de la Catedra de teologie ortodoxă, sub coordonarea pr. conf. dr. Nicolae Morar. Examenul s-a desfăşurat în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei și a fost susţinut de către 44 de candidaţi.

În încheierea evenimentului, în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta Centrului eparhial, a fost oficiată slujba de Te Deum, în semn de mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi binefacerile revărsate asupra tinerilor teologi şi a profesorilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. După slujbă, toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi o vor propovădui toată viaţa lor, urmând porunca Mântuitorului Hristos.

DSC_1593 DSC_1573 DSC_1581 DSC_1591

Comments are closed.