Examen de licenţă şi depunerea jurământului de credinţă la Timişoara

La Centrul eparhial din Timişoara a avut loc, joi, 11 iulie, susţinerea examenului de licenţă şi depunerea jurământului de credinţă pentru studenţii  teologi care au urmat cursurile Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, promoţia  2009-2013.  Evenimentul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile. Marţi, 9 iulie, a avut loc proba scrisă a examenului de licenţă la disciplina Teologie Dogmatică, iar joi teologii timişoreni şi-au susţinut lucrările de licenţă în faţa comisiei, formată din profesori de teologie de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara.

Comisia a fost prezidată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Toţi cei  37 de teologi absolvenţi au arătat seriozitate, temeinicie şi autenticitate în lucrările lor, drept dovadă, promovabilitatea a fost maximă.

La finalul susţinerii, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, şi cu purtarea de grijă a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost oficiată slujba de Te Deum în biserica cu hramul “Sfântul Nicolae” din incinta Centrului eparhial ca mulţumire adusă Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă şi harul primit în toţi aceşti ani de studenţie, precum şi pentru toate binefacerile revărsate asupra tinerei promoţii de teologi.

La depunerea jurământului, alături de părinţii coordonatori din cadrul secţiei de Teologie a fost prezent şi decanul Facultăţii de Istorie, Litere şi Teologie, lect. dr. Dana Percec. Toţi absolvenţii au depus jurământul de credinţă faţă de învăţătura Bisericii Ortodoxe, făgăduind în faţa lui Dumnezeu că o vor apăra şi propovădui în toată viaţa lor, prin viaţa lor, ducând mai departe renumele institutului de învăţământ şi cultură teologică absolvit.

Comments are closed.