Expoziţia „Grădina de îngeri”

Muzeul de artă religioasă veche din incinta Catedralei Mitropolitane din Timişoara a fost marţi începând cu ora 16:00, locul de întâlnire a iubitorilor de frumos şi artiştilor timişoreni, veniţi la vernisarea expoziţiei de pictură „Grădina de îngeri”, semnată Alice Dobre.
Deschiderea expoziţiei a fost făcută de conf. univ. dr. Andoni Dacian şi prof. dr. Constantin Flondor, de la Facultatea de Arte Plastice din Timişoara.
Expoziţia are loc cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului, care l-a desemnat ca delegat pe P.On. Părinte Zaharia Pereş, consilier cultural al Arhiepiscopiei Timişoarei pentru a participa la acest eveniment.

“Prin această expoziţie am vrut să aduc mai aproape lumea celor nevăzute, de a face cunoscut mesajul pe care Dumnezeu ni- l transmite prin intermediul îngerilor, mesagerii, trimisii Săi. Îngerii sunt porii prin care respiră întregul univers, iar ei există ca şi noi doar prin puterea prezenţei divine. Ciclul de lucrări cuprinde îngerii surprinşi în diverse ipostaze ca simple prezenţe, simbol al tacerii absolute – o tacere inteleasa ca ascultare si inchinare Lui Dumnezeu, apoi sunt prezenti ca semne prevestitoare , atunci cand apar ca proiectii revelatorii atat pe bolta cereasca dar si in cadrul Bisericii, in inaltul cupolei ce incearca sa refaca la un nivel mai limitat, maretia cerului”, a menţionat Alice Dobre, artist plastic.

Leave a Reply