Expoziţia „Icoana, fereastră spre cer”

Duminic, 22 mai, în parohia Giarmata-Vii, din cadrul protopopiatului Timişoara II, după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc vernisajul expoziţiei de icoane pe sticlă, intitulată „ Icoana, fereastră spre cer ”.
Evenimentul s-a desfăşurat în biserica parohială cu hramul „ Naşterea Maicii Domnului”, în prezenţa pr. paroh Vasile Suciu, prof.univ.dr.ing. Aurel Lăzureanu, Decanul Facultăţii de Horticultură şi Silvicultură din Timişoara, prof. Claudia Vlaicu, directorul Şcolii cu clasele I-IV din Giarmata Vii şi a numeroşi credincioşi.


Pe simezele expoziţiei de icoane au fost prezentate 90 de lucrări realizate în tehnica tradiţională de 48 de copii din Giarmata Vii, sub îndrumarea profesoarelor Veronica Adorian şi Nicoleta Spătar, de la Liceul de Arte Plastice din Timişoara, fiice ale satului.
În cadrul vernisajului pr. Vasile Suciu a oficiat o slujbă de binecuvântare a icoanelor, rugând pe Bunul Dumnezeu, ca toţi cei care le vor săruta şi le vor cinsti, înălţând rugăciuni către El înaintea sfintelor icoane, să afle har, binecuvântare şi uşurare necazurilor.
În încheierea evenimentului au fost acordate premii, contând în diplome, cărţi de rugăciune şi iconiţe, micilor iconari, drept răsplătire pentru dăruirea şi eforturile depuse în realizarea lucrărilor şi participarea la cursurile de iconografie organizate săptămânal, timp de 7 luni la şcoala din sat.
Expoziţia de icoane de la parohia Giarmata Vii reprezintă încununarea muncii depuse timp de 7 luni în cadrul proiectului „ Icoana, fereastră spre cer” iniţiat de Parohia Ortodoxă Giarmata Vii, în parteneriat cu grădiniţa din localitate, cu şcoala generală clasele I-IV Giarmata VII şi Liceul de Arte Plastice din Timişoara
Proiectul constă în susţinerea săptămânală a unor cursuri gratuite pentru copii de pictură religioasă pe sticlă , şi se va derula şi în cursul anului şcolar 2011-2012.

 

Comments are closed.