Festivalul coral „Cântările Învierii” la Mănăstirea Timişeni Şag

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în Duminica a III-a după Sfintele Paşti, va avea loc cea de-a  XV-a ediţie a Festivalului Coral „Cântările Învierii”.

De această dată tradiţionala manifestare se va desfăşura la biserica cu hramul „Tăierea Capului Sf. Ioan Botezătorul” a Mănăstirii Timişeni Şag din cadrul eparhiei noastre. Principalii organizatori sunt Arhiepiscopia Timişoarei, Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş.

Cu acest prilej se vor reuni mai multe formaţii corale, ce vor prezenta un bogat program de cântări religioase specifice perioadei pascale. Dintre acestea amintim: corurile bisericeşti din parohiile timişene Foeni, Săcălaz, Giroc şi Gătaia, iar din oraşul de pe Bega, corurile parohiilor Timişoara-Iosefin şi Timişoara-Dacia.

Programul zilei de 4 mai va debuta cu Sfânta Liturghie oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, iar de la ora 12,00 va începe manifestarea muzicală propriu-zisă la care sunt aşteptaţi numeroşi credincioşi.

Comments are closed.