Festivalul cultural-spiritual “În glas de toacă” -ediţia a VII-a

DSC_1352                                 DSC_1405

Marţi, 15 aprilie, în localitatea Giroc, judeţul Timiş, a avut loc Festivalul cultural-spiritual “În glas de toacă”, eveniment ajuns la cea de-a VII-a ediţie. La această frumoasă manifestare au participat oficialităţi locale, oameni de cultură, clerici, credincioşi ai comunei Giroc, din Timişoara şi din împrejurimi.

Din partea Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent la festival pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul eparhial, care a transmis binecuvântarea IPS Nicolae şi a PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, precum şi bucuria că acest festival a devenit o frumoasă tradiţie locală în judeţul nostru.

Manifestarea a fost precedată de săvârşirea slujbei Deniei în biserica parohială din Giroc în prezenţa a numeroşi credincioşi şi participanţi la festival. Deschiderea celei de –a 7-a ediţii a avut loc în prezenţa reprezentanţilor instituţiilor organizatoare, dar şi a numeroşi oaspeţi din localităţile învecinate şi  nu numai.

Cu acest prilej, au participat elevi de la Centrul de cultură şi artă al Judeţului Timiş, coordonaţi de prof. Ciprian Cipu, dar şi copii şi tineri de la mai multe parohii timişene. Aceştia au vestit Patimile Domnului în sunet de toacă şi priceasnă, susţinând un adevărat concert de toacă şi cântări bisericeşti, specifice acestei perioade. Pentru eveniment au fost pregătite 33 de toace, număr simbolic ce aminteşte vârsta Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

Festivalul cultural-spiritual “În glas de toacă”  a fost organizat de Consiliul Local şi Primăria Giroc în colaborare cu Centrul de cultură şi artă al judeţului Timiş, Mitropolia Banatului şi Consiliul Judeţean Timiş.

DSC_1398DSC_1391 DSC_1383 DSC_1372 DSC_1370 DSC_1353 DSC_1352

Comments are closed.