Hramul Capelei „Sfântul Ierarh Nicolae” de la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara

Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timișoara a îmbrăcat haine de sărbătoare și a prăznuit ocrotitorul capelei din incinta liceului, pe Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei. În ajunul sărbătorii, pr. prof. Petru-Remus Suru a oficiat slujba Vecerniei cu Litie, răspunsurile la strană fiind date de către elevii din clasele IX-XII, profilul vocațional teologic ortodox din cadrul liceului. La slujbă au participat  profesori și elevi ai Liceului Pedagogic.

          Azi, 06 decembrie, de la ora 10,00, în sala festivă a liceului, s-a oficiat Sfânta Liturghie, de către pr. Sorin Lungoci, consilier în cadrul sectorului învățământ și activități cu tinerii din cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei, împreună cu pr. Petru Suru, profesor la clasele de teologie și diacon Marius Mircia, slujitor la Parohia Timișoara Ronaț. Răspunsurile liturgice au fost intonate de către elevii claselor de teologie, dirijați de profesorul de muzică Florin-Nicolae Șincari.

 Au fost prezenți la eveniment directorii liceului, prof. Ionuț Cristescu și prof. Elena Jebelean, profesori care predau la profilul vocațional teologic ortodox, Anișoara Ioana, Monica Ghera, Mariana Anghel, părinți ai elevilor, dar și elevi de la ciclul primar, gimnazial și liceal, din cadrul instituției.

          La momentul potrivit, părintele Sorin Lungoci, responsabil de bunul mers al profilului teologic ortodox, a ținut cuvântul de învățătură, în care s-a menționat importanța și frumusețea acestui minunat praznic și s-a mulțumit conducerii liceului, dar și profesorilor pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor acestui profil teologic al liceului. Totodată, părintele Sorin Lungoci a transmis binecuvântarea și gândurile de bine ale Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comments are closed.