In memoriam. Arhiepiscopul şi Mitropolitul Bartolomeu Anania

Joi, 3 februarie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Mitropolit Nicolae al Banatului, s-a oficiat de dimineaţă în catedrala mitropolitană din Timişoara, o slujbă de pomenire pentru odihna sufletului Înaltpreasfinţitului Mitropolit Bartolomeu al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului. Slujba a fost oficiată de mai mulţi clerici în frunte cu P.On. Părinte dr. Ionel Popescu, vicar administrativ eparhial, care a şi rostit un cuvânt de evocare a memoriei vrednicului ierarh trecut la Domnul.
Reamintim că la aflarea veştii trecerii la cele veşnice a Arhiepiscopului şi Mitropolitului Bartolomeu Anania, Înaltpreasfinţitul Mitropolit Nicolae al Banatului a adresat un mesaj de condoleanţe Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, pe care îl redăm în cele ce urmează:
„Ierarhii, clerul, monahii şi dreptmăritorii creştini din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei sunt alături de confraţii din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului şi Clujului, în aceste momente grele pricinuite de trecerea la cele veşnice a Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop şi Mitropolit Bartolomeu Anania.
Vrednic ierarh şi om de cultură, adormitul în Domnul mitropolitul Bartolomeu rămâne o personalitate importantă a istoriei contemporane a Bisericii noastre, care iată acum se înfăţişează Marelui Arhiereu Iisus Hristos cu vredniciile adunate într-o viaţă de slujire a lui Dumnezeu şi oamenilor. Dintre toate, la loc de cinste stă osteneala diortosirii Sfintei Scripturi în limba adecvată vremurilor, însoţită de comentarii pertinente.
De aceea regretăm sincer pierderea Înaltpreasfinţitului Bartolomeu Anania şi rugăm pe Domnul Hristos să-i facă parte de odihnă veşnică împreună cu toţi drepţii Săi!”.
De asemenea, Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul participă, din încredinţarea Chiriarhului eparhiei, la slujba de înmormântare a ierarhului decedat, ce este oficiată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi alţi ierarhi ai Sfântului Sinod, la catedrala mitropolitană din Cluj-Napoca.

Leave a Reply