In memoriam vrednicului de pomenire părintelui Ioan Olariu

”Fundația Pr. Ioan Olariu” a Parohiei Timișoara Iosefin, a organizat duminică 1 iulie,  o manifestare bisericească și culturală întru cinstirea și pomenirea preotului Ioan Olariu,  ce a slujit la această parohie între anii 1972-2005. Cu acest prilej s-a oficiat slujba Parastasului, astăzi împlinindu-se șapte ani de la trecerea sa la Domnul și a fost evocată personalitatea distinsului slujitor al bisericii bănățene de către pr. Paroh Ionel Popescu și dr. ing. Ștefan Dună, vicepreședinte al Fundației ”Preot Ioan Olariu” și membru în Consiliul parohial.

Au fost de față membrii familiei, credincioșii prezenți la Sf. Liturghie, oameni de cultură, care l-au prețuit și l-au iubit pe cel ce fost unul din cei mai apreciați duhovnici, sfătuitori și îndrumători ai Timișoarei.

S-au împlinit patru ani de la înființarea asociației social-filantropice ”Fundația Preot Ioan Olariu”  cu scopul de a contribui la îmbogățirea activității social-filantropice la nivelul parohiei dar și pentru a spori activitățile culturale și bisericești în orașul de pe Bega.

 În finalul manifestării a fost organizat un concert de fanfară susținut de fanfara din Lăpușnicul Mare, județul Caraș-Severin din Valea Almăjului, care are o tradiție onorabilă în păstrarea și transmiterea folclorului tradițional românesc și a cântărilor autentice bănățene din acest colț de țară. Fanfara din Lăpușnicul Mare, care a împlinit anul acesta 102 ani de existență, a umplut de bucurie, cu aceste cântări tradiționale sufletul sutelor de credincioși prezenți astăzi la sărbătoarea ”Fundației Preot Ioan Olariu” și a Parohiei Ortodoxe Române Timișoara-Iosefin.

Comments are closed.