Început de slujire în Parohia Timişoara Blaşcovici

      Duminica a VI-a după Rusalii a reprezentat un moment important pentru comunitatea din Parohia Timişoara-Blaşcovici, în această zi a fost slujită prima Sf. Liturghie locul unde se va construi viitoarea capelă parohială. Hramurile bisericii sunt “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de biruinţă” şi “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil conducătorii oştilor cereşti”.

Parohia Ortodoxă Română Timişoara Blaşcovici a luat fiinţă la data de 1 decembrie 2009. Locul viitoarei biserici se afla pe str. Taborului nr. 3 A, în cartierul Blaşcovici. În prezent se află în derulare procedurile legale de începere a lucrărilor de şantier. În data de 14 decembrie PS Episcop Vicar Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei  a sfinţit locul viitoarei biserici şi s-a aşezat crucea după rânduiala ortodoxă.

„Momentan slujim în biserica  parohială din Ronaţ, parohia soră vecină. Nădăjduim ca în curând să ridicăm capela parohială cu ajutorul lui Dumnezeu şi al credincioşilor noştri şi al altor binefăcători. Cu binecuvântarea ierarhului nostru, în această duminică, am început slujirea în parohia Timişoara-Blaşcovici, pe un altar improvizat dorind să impulsionăm viaţa religioasă din parohie. La slujbele pe care le-am oficiat, atât dimineaţa cât şi seara, au fost prezenţi numeroşi credincioşi, ceea ce arată dragostea şi dorinţa lor de a se închega ca şi comunitate” ne-a declarat pr. George Moşneguţu, parohul bisericii.

Comments are closed.