Întâlnirea echipei de proiect pentru programul catehetic „Alege Şcoala”, la Palatul Patriarhiei

Echipa de management, formatorii şi coordonatorii zonali din cadrul proiectului ‘Alege şcoala!’, derulat de Fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, s-au întrunit în perioada 22-23 noiembrie la Palatul Patriarhiei.

Întâlnirea a marcat sfârşitul celor 40 de sesiuni de informare, desfăşurate timp de două luni în eparhiile implicate în proiect şi a avut ca scop identificarea şi soluţionarea problemelor de ordin organizatoric şi financiar, raportate la necesităţile grupului-ţintă format din 2.000 de preoţi şi aproximativ 18.000 de copii, beneficiari ai proiectului.

Întâlnirea a cuprins prezentarea rezultatelor sesiunilor de informare care au avut loc pe cuprinsul întregii Patriarhii Române. Au fost ridicate problemele întâlnite pe teren şi s-au clarificat câteva chestiuni privind derularea proiectului în continuare.

Potrivit calendarului de activităţi, următorii paşi în cadrul proiectului vor consta în organizarea sesiunilor de formare, pe parcursul a doi ani şi jumătate, identificarea copiilor pentru participarea la tabăra de vară şi intensificarea catehezei în parohii prin proiectului “Hristos împărtăşit copiilor”. Acest proiect propune organizarea unui grup de cateheză de minimum nouă copii, la nivelul fiecărei parohii din cele 2.000.

Leave a Reply