Întrunirea preoţilor din protopopiatul Timişoara II

   Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, în perioada 11 – 20 octombrie, în Arhiepiscopia Timişoarei, au loc conferinţele preoţeşti de toamnă. Întâlnirile au ca temă centrală „Familia creştină în contextul actual”.

Ce-a de a doua serie a conferinţelor preoţeşti din acest an, a debutat marţi, 11 octombrie cu întâlnirea preoţilor din protopopiatul Sânnicolau Mare şi a continuat miercuri, 12 octombrie cu întâlnirea preoţilor din protopopiatul Timişoara II. În zilele următoare sunt programate conferinţele celorlalte patru protopopiate ale eparhiei: 17 octombrie protopopiatul Deta, 18 octombrie protopopiatul Făget, 19 octombrie protopopiatul Timişoara I şi 20 octombrie protopopiatul Lugoj.

Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae, conferinţa preoţilor din protopopiatul Timişoara II s-a desfăşurat în sala de festivităţi a parohiei Timişoara-Iosefin, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. În deschidere, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, în biserica parohială cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, urmată de a un cuvânt de învăţătură susţinut de pr. Petru Drăghicescu, de la parohia Timişoara-Viile Fabric, referitor la învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică  a duminicii următoare.
A urmat cuvântul introductiv al pr. Mircea Szilagyi, protopop Timişoara II şi prezentarea  referatului cu tema „Familia creştină în contextul actual”, de către pr. Cosmin Panţuru.  Apoi a avut loc analiza activitităţii catehetice la nivelul parohiilor, precum şi numeroase intervenţii şi luări de cuvânt din partea preoţilor participanţi, în legătura cu tema conferinţei.

Comments are closed.