Istoricul proiectului “Hristos împărtăşit copiilor”

– Cuvântul lui Dumnezeu mai aproape de copii –
Acest proiect reprezintă o cooperare deosebită între Bisericile din Europa şi Bisericile din lume, realizată în favoarea copiilor, pentru că acum se formează caracterul creştin profund, la vârsta copilăriei şi a tinereţii…” ┼ PF Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române

Parteneri: Biserica Ortodoxă Română, World Vision România, Editura Gospel Light.

Proiectul “Hristos Împărtăşit Copiilor”, numit astfel la iniţiativa IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, actualul Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, este o iniţiativă a Editurii Gospel Light lansată în spaţiul eclesial răsăritean în anul 1996, iniţiativă desfăşurată în parteneriat cu Bisericile Ortodoxe locale.

Până în prezent proiectul a fost lansat şi se află în plină desfăşurare în următoarele ţări: Albania, Armenia, Bosnia, Georgia, Egipt, Liban şi Federaţia Rusă, Bielorusia, Polonia, România. În România, proiectul se desfăşoară cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, aprobat în şedinţa din 18 – 19 ianuarie 2006, la iniţiativa Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

Începând cu luna iulie 2008, prin hotărârea Sfântului Sinod al BOR (Tema nr. 1924/10 iulie 2008), proiectul a fost preluat în totalitate de către Biserica Ortodoxă Română, fiind extins la nivelul întregii Patriarhii. Ca urmare a acestei hotărâri la nivelul fiecărei eparhii din ţară şi din străinătate s-a dispus înfiinţarea unui birou de catehizare a tineretului, desemnarea unui inspector responsabil cu reorganizarea catehezei la nivelul parohiei, iar activitatea catehetică va constitui unul dintre criteriile de promovare a personalului clerical.

Comments are closed.