Lansarea site-ului pelerinajetimişoara.ro în Arhiepiscopia Timişoarei

         Cu binecuvântarea ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului şi la iniţiativa PS Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, miercuri 15 februarie, a fost lansat situl de pelerinaje al eparhiei pelerinajetimişoara.ro, proiect mediatic, ce vine să completeze şi să dezvolte aria misionară a Bisericii bănăţene.

Site-ul pelerinajetimişoara.ro este  personalizat, bine strucurat, ceea ce face ca accesul la informaţie să se realizaeză rapid. Designul interactiv este evidenţiat de slideshow-ul de pe pagina de start, imaginile de aici reprezentând pelerinajele lunii şi totodată sunt link-uri, legături ce oferă un plus de informaţie. În meniu au fost insearate rubrica impresii, unde credincioşii pot lăsa o urmă din experinţa avută în pelerinaj şi rubrica galerie foto, unde se vor adaga fotografiile cele mai reprezentative din pelerinaje. S-a ales culoarea verde ca fundal datorită conotaţiilor ce le transmite această culoare, de bucurie, entuziasm, calm, bună dispoziţie, regenerare, nădejdea pentru o experienţă duhovnicească, care să ne aducă un plus de vitalitate vieţilor noastre.

Centrul de pelerinaje “Partoş” al Arhiepiscopiei Timişoarei a luat fiinţă pe 25 martie 2011 şi îşi propune să prezinte bisericile şi mănăstirile din cuprinsul Mitropoliei Banatului, dar şi din celelalte mitropolii din ţară. Concomitent, pelerinajele externe vor fi realizate în colaborare cu agenţia de turism a Patriarhiei Române, “Basilica Travel”. Sediul Centrului de pelerinaje “Partoş” se află la Centrul Eparhial din Timişoara, de pe strada C.D. Loga nr.7.

Reprezentantul Centrului de pelerinaje “Partoş” al Mitropoliei Banatului este Beatrix Pîrvu, aceasta putând fi contactată pentru informaţii referitoare la înscrierea la pelerinaje.

 

Comments are closed.