Lansarea volumului “Arhanghelul de la Prislop”, gânduri şi cuvinte despre părintele Arsenie”

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, joi, 12 mai, începând cu ora 12:00, în sala de festivităţi a Mitropoliei Banatului, a avut loc prezentarea cărţii „ “Arhanghelul” de la Prislop, gânduri şi cuvinte despre părintele Arsenie”, a Preasfinţitului Părinte Daniil Stoenescu, Episcopul românilor ortodocşi din Serbia.
Evenimentul debutat cu rostirea Rugăciunii Domneşti şi cântarea troparului Învierii Domnului, în prezenţa Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, a Preasfinţitului Părinte Daniil, Episcopul românilor ortodocşi din Serbia, a Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria, şi a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.
La festivitatea de lansare cărţii au mai participat, Pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoare, Pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la Centrul Eparhial, Pr. Conf. Univ. Dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, precum şi numeroşi preoţi, profesori, studenţi teologi şi credincioşi, din Timişoara şi din Banatul Sârbesc.
În deschiderea festivităţii, Pr. Ionel Popescu a făcut o scurtă prezentare a volumului dedicat Părintelui Arsenie Boca, menţionând că este o lucrare de excepţie întrucât, surprinde momente deosebit de însemnate din viaţa „ Sfântului Ardealului”, dar şi datorită faptului că este alcătuită de un ucenic apropiat al acestuia, Preasfinţitul Părinte Daniil Stoenescu.
„Preasfiţitul Părinte Daniil este cel mai avizat exeget al vieţii şi învăţăturilor acestui părinte de statură filocalică, ce a fost părintele Arsenie Boca. În ultimii ani de zile au apărut numeroase articole şi cărţi închinate „ Sfântului Ardealului”, însă nu toate surprind adevărul, nu toate ne aduc informaţii exacte despre Părintele Arsenie Boca. Însă, din această carte putem afla o serie de lucruri pe care nu le ştiam despre părintele Arsenie Boca, marele duhovnic de la Prislop, relatate de un ucenic apropiat al acestuia”, a precizat pr. Ionel Popescu.
Lucrarea “Arhanghelul de la Prislop” a fost tipărită la Editura “Învierea” a Arhiepiscopiei Timişoarei şi cuprinde gânduri şi cuvinte ale Preasfinţitului Părinte Daniil, publicate în diverse cărţi şi volume, despre părintele Arsenie Boca, duhovnicul Mănăstirii Prislop.
„Pentru mine personal, întâlnirea cu părintele Arsenie Boca a fost un moment providenţial, sfinţia sa fiind un om cu adevărat providenţial în existenţa mea. De aceea mulţumesc lui Dumnezeu pentru că m-a ajutat şi m-a învrednicit să scriu o carte, mărturie personală despre părintele Arsenie, atât de cunoscut, de cinstit şi iubit în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Cartea intitulată „”Arhanghelul” de la Prislop”, este o mărturie personală, o încercare de icoană teologică a personalităţii sfinţiei sale şi în acelaşi timp, este un semn al dragostei şi al recunoştinţei pe care o port totdeauna preacuviosului părinte Arsenie Boca.
Mulţumesc totodată, Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru binecuvântarea de a tipări această carte la editura „ Învierea” a Mitropoliei Banatului, precum şi tuturor celor prezenţi astăzi la festivitatea de lasnare a acestei lucrări închinate părintelui Arsenie”, a menţionat Preasfinţitul Părinte Daniil în cuvântul rostit în cadrul evenimentului.
Volumul poate fi achiziţionat de la standul de obiecte religioase de la catedrala mitropolitană din Timişoara, precum şi de la librăria „Diecezana”, a Arhiepiscopiei Timişoarei, de pe str. Alba-Iulia nr.2 şi librăria „ Daruri sfinte” a Patriarhiei Române, din coplexul comercial „ Iulius Mall”, din Timişoara.

Comments are closed.