Liturghie arhierească în parohia Sânpetru Mare

       Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a fost prezent duminică, 15 iulie, în parohia Sânpetru Mare din protopopiatul Sânnicolau Mare.

Cu acest prilej, Ierarhul a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în capela cu hramul  „ Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”. În cadrul slujbei, Preasfinţia Sa a fost înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi de pe razra protopopiatului Sânnicolau Mare, în frunte cu pr.protopop Gheorghe Sutac şi pr. paroh  Dumitrescu Ştefan Ionel.

În cuvântul de învăţătură adresat credincioşilor prezenţi, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a subliniat înţelesurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii a VI-a după Rusalii, de la Matei 9, 1-8. În acest sens, Ierarhul a precizat că vindecarea slăbănogului de către Mântuitorul Hristos pune în lumină legătura existentă între păcat şi suferinţă, întrucât prin săvârşirea răului, omul se îndepărteză de Dumnezeu şi îşi primejduieşte atât sufletul cât şi trupul. Totodată, a arătat că refacerea legăturii omului cu Dumnezeu se realizează prin pocăinţă sinceră şi săvârşirea de fapte bune, deoarece singura stare sănătoasă a sufletului este cea de comuniune cu Dumnezeu şi iubire faţă de semeni.

În finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Paisie a transmis credincioşilor păstoriţi de pr. Dumitrescu Ştefan Ionel, binecuvântarea şi dragostea părintească a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Parohia Sânpetru Mare, de pe raza protopopiatului Sânnicolau Mare, cuprinde 193 de familii cu 812 credincioşi, slujbele religioase fiind oficiate în capela cu hramul „ Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, contruită în anul 1850.

Comments are closed.