Liturghie arhierească la biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Valea Lungă

Duminică 6 februarie PS Paisie episcop vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei a fost prezent în mijlocul credincioşilor din filia Valea Lungă, a Parohiei Hezeriş, protopopiatul Lugoj, unde a oficiat Sfânta Liturghie în biserica „Naşterea Maicii Domnului” alături de un sobor de preoţi şi diaconi.
În dimineaţa zilei de duminică, părintele protopop Ioan Cerbu, preotul paroh Nicolae Valentin Voicu împreună cu părinţii prezenţi au întâmpinat la intrarea în biserică pe Preasfinţitul Părinte Paisie. Părintele protopop a adresat un cuvânt de bun venit Preasfinţitului asigurându-l că această vizită pastorală reprezintă o mare bucurie pentru credincioşii din Valea Lungă. De asemenea PS Paisie a mulţumit pentru buna primire şi a adresat celor prezenţi binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.
În cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti mulţi credincioşi s-au pregătit pentru întâlnirea cu Hristos, spovedindu-se în prealabil, pentru a lua cu evlavie şi vrednicie Trupul şi Sângele Mântuitorului.
Cuvântul de învăţătură a fost rostit de către Preasfinţitul Părinte Paisie, care a subliniat puterea credinţei şi stăruinţa femeii cananeence pe lângă Domnul Hristos, menţionând că „Stăruinţa în rugăciune aduce mângâiere celui care cere”.
La final părintele paroh Nicolae Valentin Voicu a mulţumit Preasfinţiei Sale pentru binecuvântarea împărtăşită cu prilejul acestei vizite, bucuria fiind cu atât mai mare, cu cât filia Valea Lungă nu a mai fost cercetata de un ierarh de mult timp.

Leave a Reply