Liturghie arhierească la Catedrala mitropolitană din Timişoara

      Manifestările prilejuite de sărbătoarea Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş au continuat astăzi la Catedrala mitropolitană din Timişoara cu un bogat program cultural-religios.

Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Paise Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjurat de un sobor numeros de preoţi şi diaconi, format din consilieri de la Centrul eparhial, slujitori ai catedralei mitropolitane, precum şi clerici de la mai multe parohii din cuprinsul eparhiei. Cuvântul de învăţătură a fost rostit de pr. Ionel Popescu, vicar- administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei.

În finalul slujbei, în cuvântul adresat celor prezenţi, Ierarhul a subliniat învăţăturile desprinse din pericopa evanghelică a Duminicii  după Înălţarea Sfintei Cruci, de la Marcu 8, 34-38; 9, 1, care ne îndeamnă pe toţi să urmăm Mântuitorului Hristos, aşa cum şi Sfântul Ierarh Iosif a urmat şi  slujit cu blândeţe şi smerenie lui Dumnezeu.

În încheiere, Preasfinţia Sa a transmis tuturor credincioşilor şi reprezentanţilor oficialităţilor locale prezente, binecuvântarea şi aprecierile Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru sprijinul acordat în cadrul manifestărilor religioase organizate cu prilejul sărbătoririi celui de-al doilea hram al Catedralei mitropolitane din Timişoara.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral “ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei şi corul Facultăţii de Teologie din Timişoara.

Evenimentele închinate Ocrotitorului Banatului se vor încheia astăzi, cu oficierea Vecerniei, de la ora 18:00 şi apoi, cu reaşezarea raclei cu Sfintele Moaşte în locul obişnuit din catedrală, în dreapta pronaosului. În finalul serii, de la ora 19:00, Corul catedralei mitropolitane, dirijat de pr. Dan Dragomir va susţine un concert de imne şi cântări religioase închinate Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş.

Comments are closed.