Liturghie arhierească la spitalul „ Dr.Victor Babeş” din Timişoara

Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, a slujit duminică, 26 august, la biserica cu hramul „ Sfântul Mare Mucenic Mina”, din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „ Dr. Victor Babeş” din Timişoara.

Ierarhul a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în prezenţa a numeroşi credincioşi timişoreni, fii duhovniceşti ai preotului misionar Constantin Diboş, slujitor la acest sfânt lăcaş, dar şi reprezentanţi din partea instituţiei medicale. În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, pr. Constantin Diboş a subliniat înţelesurile duhovniceşti ale pericopei evanghelice duminicale, de la Matei 19, 16- 26, care istoriseşte întâlnirea Mântuitorului Hristos cu tânărul cel bogat. În finalul slujbei, Preasfinţitul Paisie Lugojanul a transmis tuturor credincioşilor prezenţi, conducerii spitalului timişorean, precum şi bolnavilor de pe paturile de suferinţă, binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, rugând totodată pe Bunul Dumnezeu pentru toţi cei care se ostenesc în cadrul acestei instituţii medicale. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac. Ion Alexandru Ardereanu.

 Biserica închinată „ Sfântului Mare Mucenic Mina”, din incinta Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumofiziologie „ Dr. Victor Babeş” din Timişoara, a fost contruită între anii 2002- 2004, prin strădania preotului Ioan Dumitriu şi a fiilor săi duhovniceşti. Pictura sfântului lăcaş a fost realizată între anii 2004-2006, iar slujba de târnosire a fost oficiată de Preasfinţitul Paisie Lugojanul la 11 noiembrie 2006.

Comments are closed.