Masă rotundă în cadrul proiectului “ Reţea interregională de centre educaţionale” la Timişoara

timisoara (2)

Stire_Video_Trinitas_TV

Miercuri, 11 iunie, la Timişoara a avut loc o masă rotundă având ca temă evaluarea şi monitorizarea activităţilor Centrelor educaţionale organizate în cadrul proiectului “ Reţea interregională de centre educaţionale”.

Alături de reprezentanţii Arhiepiscopiei Timişoarei şi ai Asociaţiei Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, evenimentul a întrunit  şi reprezentanţi ai instituţiilor partenere din zona de Vest a ţării, respectiv, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi U.R POSDRU.

 În cadrul întâlnirii au fost prezentate rezultatele evaluării realizate în rândul factorilor decizionali interesaţi privind rolul şi responsabilităţii în cadrul proiectului, dar şi o serie de oportunităţi de finanţare privind prevenirea şi corectarea abandonului şi eşecului şcolar. Delegatul Centrului eparhial din Timişoara la eveniment, pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învăţământ şi activităţi cu tineretul, a evidenţiat importanţa pe care Arhiepiscopia Timişoarei o acordă implicării în proiecte de educaţie.

Cu acest prilej, pr. Sorin Lungoci a transmis binecuvântarea şi felicitările ierarhilor Arhiepiscopiei Timişoarei pentru rezultatele deosebite şi impactul major al acestui proiect în încercarea de combatere a fenomenului de abandon şcolar în rândul copiilor defavorizaţi.

 Acţiunea a fost organizată în cadrul proiectului “Reţea interregională de centre educaţionale”, implementat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei, Direcţiile Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Alba, Mureş şi Timiş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba, Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia – Filiala Reghin. Proiectul “Reţea interregională de centre educaţionale” are ca scop prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi menţinerea în sistemul de educaţie a 500 de elevi din regiunile Centru şi Vest prin crearea unei reţele de centre educaţionale în judeţele Alba, Mureş şi Timiş.

 În cele 16 centre educaţionale se promovează un model optim de prevenire a abandonului şcolar şi de dezvoltare personală a elevilor, prin îmbinarea valorilor celor trei componente de bază ale sistemului de educaţie: Biserică, Şcoală şi Familie. În judeţul Timiş funcţionează cinci centre educaţionale la Timişoara, Făget, Lugoj, Deta şi Sânnicolau Mare. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU), “Investeşte în oameni”, Axa prioritară 2 “Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” în domeniul de intervenţie DMI 2.2. – Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii.

 timisoara (1) timisoara

Comments are closed.