O nouă conferinţă a studenţilor teologi la Timişoara

Joi, 4 aprilie,de la ora 18:00, a avut loc o nouă întâlnire a studenţilor şi profesorilor de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din Timişoara, în cadrul seriei de conferinţe prepascale, derulate sub genericul  „ Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, promotori ai libertăţii religioase şi susţinători ai Bisericii”. Evenimentul s-a desfăşurat în amfiteatrul „ G.I. Tohăneanu” al Universităţii de Vest din Timişoara.

Refereratul conferinţei, intitulat „Biserică şi stat în timpul lui Constantin cel Mare”, a fost susţinut de  lect. dr. Remus Feraru, de la Catedra de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

În partea a doua a întâlnirii, cei prezenţi au vizionat un film documentar dedicat ilustrului teolog român, Pr. Dumitru Stăniloae, realizat de regizorul Victor Popa cu prilejul „Anului comemorativ al Părintelui Dumitru Stăniloae” în Patriarhia Română.

În încheiere, corul studenţilor teologi, condus de diac. Laurian Popa, a susţinut un recital coral specific perioadei Postului Mare.

Seria de conferinţa va continua săptămâna viitoare la Universitatea de Vest din Timişoara cu o nouă temă dedicată Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, ce va fi susţinută de pr. conf. dr. Constantin Necula de la Facultatea de Teologie din Sibiu.

Comments are closed.