O nouă promoţie de studenţi teologi

O noua promotie de teologi (1)

Stire_Video_Trinitas_TV

În sala de festivităţi a Centrului eparhial din Timişoara a avut loc joi, 12 iunie, ceremonia de absolvire a unei noi promoţii de studenţi teologi ai Facultăţii de Litere, Istorie şi Teologie, din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara.

Festivitatea de absolvire a celei de-a XVII-a promoţii de teologi timişoreni a debutat cu Sfânta Liturghie arhierească, oficiată de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, la Catedrala mitropolitană din centrul oraşului. Alături de studenţi şi profesori, la slujbă au luat parte colegi, rude şi prieteni ai tinerilor absolvenţi. În continuare, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, programul a continuat în sala de festivităţi a Centrului eparhial, în prezenţa reprezentanţilor Universităţii de Vest din Timişoara, ai Arhiepiscopiei Timişoarei şi a numeroşi studenţi. În cuvântul adresat celor prezenţi, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a felicitat tinerii teologi pentru absolvirea cu succes a celor patru ani de facultate şi i-a îndemnat să păşească pe calea slujirii lui Hristos şi a semenilor cu încredere, având ca modele vrednice de urmat pe Sfinţii Părinţi ai Bisericii. Cursul festiv a fost susţinut de Pr. lect. univ. dr. Constantin Jinga, de la catedra de Vechiul Testament. În continuare, din partea Universităţii de Vest au luat cuvântul Conf. Univ. dr. Dana Percec, decanul facultăţii şi Pr. conf. univ. dr. Nicolae Morar, şeful catedrei de Teologie, iar apoi, au urmat scurte alocuţiuni din partea  reprezentanţiilor studenţilor de la specializările Teologie Pastorală şi Teologie Didactică, precum şi a decanilor de an.

În încheierea festivităţii, au fost înmânate diplome şi le-a fost amintit tinerilor absolvenţi faptul că odată promovarea examenuluii de licenţă, ce va avea loc în perioada următoare, aceştia se pot încrie la cursurile de masterat pe care Catedra de Teologie le pune la dispoziţie prin programele de studii postuniversitare ale Universităţii de Vest din Timişoara.

DSC_1102 DSC_1006 DSC_1070

Comments are closed.