Olimpicii timişeni în atenţia Arhiepiscopiei Timişoarei

La iniţiativa Fundaţiei “Artmedia” din Timişoara, cu sprijinul Mitropoliei Banatului şi a Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş  în seara zilei de 30 mai, a avut loc la  Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul”  din Timişoara, cea de a VII-a ediţie a galei de premiere a celor mai buni elevi olimpici din judeţ.

Cu această ocazie au fost preimiaţi 50 de olimpici, acei elevi care au obţinut cele mai bune rezultate la concursurile si olimpiadele naţionale. Reprezentantul Mitropoliei Banatului la eveniment a fost pr. Zaharia Pereş, consilier cultural la centrul eparhial din Timişoara, care a oferit cadouri elevilor premiaţi şi a transmis binecuvântarea Înalt Preasfinţitul Nicolae, Arhiepiscop al Timişoarei şi Mitropolitul Banatului, precum şi salutul şi gândurile de bine ale Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.   Olimpicii timişoreni au fost foarte bucuroşi de darurile primite, precum şi de atenţia de care s-au bucurat din partea instuţiilor implicate şi a Bisericii. De asemena, Doina Popa, preşedinta Fundaţiei Culturale Art Media, a precizat că fiecare dintre olimpicii premiaţi a primit 300 de lei, cărţi şi o diplomă.

În continuarea s-a desfășurat conferința-dezbatere „Despre dragoste” susținută de artistul și omul de cultură creștină Dan Puric. Apoi prin compania artistică „Passe-Partout” coordonată de același artist, a fost  prezentat spectacolul “Întâlniri”, dedicat tinerilor timişoreni cu performanţe în domeniile şcolar şi cultural-ştiinţific. Olimpicilor timișeni le-au fost oferite invitaţii la teatru, la spectacolul extraordinar „Regele Lear”, pe care celebrul Teatru „Globe” din Londra îl va prezenta, tot la invitaţia Fundaţiei „Artmedia”, în zilele de 18 şi 19 iunie, la Colegiul Naţional Bănăţean.

Sponsorii acestui eveniment au fost: Arhiepiscopia Timişoarei, Primăria Timişoarei, Aquatim Timişoara, Bioclinica, Formin Caransebes şi Parohia Ghiroda Veche.

Comments are closed.