Părintele ic. stavr. Aurel Miculescu a adormit întru Domnul

Vineri, 23 decembrie, după o lungă suferinţă, a adormit întru Domnul, la Spitalul Judeţean din Timişoara, Părintele ic. stavr. Aurel Miculescu, fost consilier bisericesc şi vicar administrativ la Arhiepiscopia Timişoarei.

Imediat după pregătirea celor necesare înveşmântării şi înmormântării preoţilor decedaţi, trupul celui adormit a fost depus în biserica din incinta Spitalului Judeţean. Din încredinţarea Chiriarhului eparhiei, Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul a săvârşit, în cursul serii, panihida mică, împreună cu mai mulţi clerici. Pe tot parcursul nopţii, preoţi şi diaconi de la catedrala mitropolitană, au citit neîntrerupt Psaltirea la căpătâiul celui decedat.

În dimineaţa zilei de 24 decembrie, în biserică s-a săvârşit Sfânta Liturghie de către Preasfinţitul Episcop-vicar Paisie Lugojanul şi mai mulţi clerici, apoi, slujba înmormântării preoţilor de mir.

În cursul zilei de sâmbătă 24 decembrie, trupul adormitului în Domnul, preotul ic. stavr. Aurel Miculescu, a fost depus în biserica „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” din incinta reşedinţei mitropolitane, unde a rămas până în ziua de luni 26 decembrie.

În ziua de 26 decembrie, după săvârşirea panihidei mici în biserică, trupul celui decedat a fost dus la cimitirul din calea Lipovei, unde, în jurul orei 13, în prezenţa membrilor Permanenţei Consiliului Eparhial, a protopopilor şi a mai multor clerici din eparhie, a avut loc înhumarea.

Veşnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

Comments are closed.