Părintele Jivoin Forga a fost condus pe drumul spre veşnicie

Părintele Jivoin Forga, trecut la Domnul în dimineaţa zilei de 22 august, a fost condus pe ultimul drum de zeci de credincioşi timişoreni şi un sobor de 12 preoţi.
Slujba înmormântării a avut loc miercuri, 24 august, începând cu ora 12:00, fiind oficiată după Sfânta Liturghie, în biserica cu hramul “ Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a parohiei Timişoara-Cetate. Din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, slujba religioasă a fost oficiată de către un sobor de 12 preoţi şi 2 diaconi, condus de Pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Mesajul Mitropolitului Banatului la trecerea la Domnul a preotului Jivoin Forga.

Odată cu mutarea sa din această viaţă, părintele Jivoin Forga lasă un gol foarte mare în urma lui, fiind un preot cu adevărat exemplar pe care l-a avut eparhia noastră. A fost cinstit de toţi confraţii săi şi mai ales de credincioşii care l-au preţuit şi iubit ca pe un adevărat părinte. Un adevărat părinte a şi fost, nu numai îndrumând credincioşii spre cele bineplăcute Domnului, dar şi ajutându-i să devină cu adevărat buni creştini. Trecerea sa la cele veşnice, constituie o mare pierdere pentru noi toţi . Părintele Jivoin Forga, prin bogata sa activitate preoţească, a reprezentat un exemplu de preoţie adevărată în slujba lui Dumnezeu, a Bisericii şi a oamenilor.
Chiar dacă, în ultimii ani, a fost destul de retras din cauza neputinţelor fizice, totuşi a fost în conştiinţa noastră, am fost în legătură cu el, şi nu ne-am despărţit nicicând şi nici un moment unii de ceilalţi. Pierderea părintelui Jivoin Forga reprezintă un greu moment pentru toţi cei care l-am cunoscut şi nu putem face altceva, decât să ne rugăm Bunului Dumnezeu să-l primească în Împărăţia Sa şi să-i facă parte de odihnă veşnică. Dumnezeu să-l ierte!

+ Nicolae,
Arhiepiscop şi Mitropolit

Preotul Jivoin Forga s-a născut la data de 5 septembrie 1914, în comuna Banloc, judeţul Timiş, şi a trecut la Domnul marţi, 22 august, la vârsta de 96, după o viaţă închinată întru totul slujirii lui Dumnezeu şi a oamenilor.

Comments are closed.