Participări

În zilele de 2-4 septembrie s-a desfăşurat la Freising (Germania) cel de-al XIV – lea congres Renovabis cu tema „În responsabilitate pentru creaţie. Provocări ecologice în Europa Centrală şi de Est”. Au participat 350 de delegaţi ai Bisericilor Ortodoxă, Catolică şi Evanghelică, oameni de ştiinţă, teologi, ş.a. care au dezbătut mai multe referate privitoare la situaţia mediului înconjurător din unele ţări ale Europei. Într-una din zile s-a oficiat vecernia ortodoxă de către clerici români, răspunsurile fiind date de corul călugărilor de la mănăstirea Niederaltaich, care deşi catolici au cântat potrivit melosului răsăritean. Din partea eparhiei noastre au participat la congres P.On. Părinte vicar administrativ Ionel Popescu, P.On. Părinte consilier Cristian Pavel şi P.On. Părinte Sorin Ghilezan de la parohia Carani.

În zilele de 1-2 septembrie s-a desfăşurat la palatul Patriarhiei din Bucureşti, Congresul naţional „Hristos împărtăşit copiilor”, organizat de sectorul de resort de la Patriarhia Română. Eparhia noastră a fost reprezentată prin P.On. Părinte consilier Sorin Lungoci.

În zilele de 6 – 7 septembrie s-a desfăşurat la mănăstirea Sâmbăta de Sus (Arhiepiscopia Sibiului) Consfătuirea naţională anuală a inspectorilor de Religie, lucrările fiind deschise de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Din eparhia noastră a participat P.On. Părinte Dorinel Săvescu, inspector şcolar pentru Religie.

Leave a Reply