Pomenirea ctitorilor parohiei Timişoara Iosefin

Cu prilejul praznicului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, după oficierea Sfintei Liturghii, soborul slujitorilor parohiei Timişoara Iosefin au săvârşit slujba de pomenire a ctititorilor Iacob Marian şi a soţiei sale Lenca, la care au participat numeroşi credincioşi ai parohiei.

Slujba de pomenire a avut loc în cimitirul din Calea Şagului-Timişoara, şi a fost oficiată de un sobor de preoţi şi diaconi, condus de pr. paroh Ionel Popescu, vicar-administrativ la Centrul eparhial. Răspunsurile au fost date de corul parohial “Doina Banatului”, dirijat de prof. Nicolae Şincari. Totodată, în prezenţa a numeroşi credincioşi şi membrii ai Consiliului parohial a fost sfinţit monumentul funerar renovat prin purtarea de grijă a părintelui paroh şi a credincioşilor.

Ctitorii, Iacob Marian şi soţia sa Lenca, au semnat în anul 1902, un act de donaţie către parohia Timişoara-Iosefin, în care era precizat, ca după trecerea la Domnul, întreaga lor avere, să ajungă în posesia Consistoriului Diecezan Arad, în scopul zidirii unei biserici parohiale în cartierul timişorean Iosefin.

Parohia Timişoara -Iosefin a fost înfiinţată,  datorită vitregiilor vremii câţiva ani mai târziu, în anul 1921 ca urmare a demersurilor făcute de vrednicii credincioşi Iacob Marian şi Emanoil Ungurianu.

 Biserica parohială, cu hramul Naşterea Maicii Domnului, a fost construită între anii 1932 – 1936 şi a fost sfinţită la 8 septembrie 1936, preot paroh fiind Ioan Imbroane.

Comments are closed.