Popas aniversar în Mitropolia Banatului

        În anul 2012, se împlinesc 50 de ani de când Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române l-a ales în funcţia de Arhiepiscop al Timişoarei şi Caransebeşului şi Mitropolit al Banatului pe Preasfinţitul dr. Nicolae Corneanu, Episcopul Aradului, Ienopolei şi Hălmagiului.

Duminică, 4 martie 1962, Înaltpreasfinţia Sa era instalat în catedrala mitropolitană din Timişoara, de către patriarhul de atunci al Bisericii Ortodoxe Române, Justinian Marina, în cadrul unor impresionante ceremonii, care marcau urcarea pe străvechiul tron vlădicesc de la Timişoara, al celui de al doilea mitropolit de la restaurarea Mitropoliei Banatului în vremurile moderne (1947).

Acum, la acest important moment sărbătoresc, membrii Consiliului Eparhial, colaboratorii de la Centrul eparhial, slujitorii de la catedrala mitropolitană, protopopii, clericii, monahii şi monahiile, precum şi dreptmăritorii creştini din cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei, roagă pe Bunul Dumnezeu să binecuvânteze şi pe mai departe lucrarea sfântă a Chiriarhului lor, dăruindu-i ani mulţi de viaţă, cu rodnice împliniri în ogorul Domnului, spre binele şi propăşirea Sfintei noastre Biserici şi mântuirea tuturor păstoriţilor.

Surpriza de care ÎPS Nicolae s-a bucurat a fost prezentarea unui album care aduce în actualitate imagini de la întronizarea Înalt Preasfinţiei Sale. Albumul omagial intitulat “O jumătate de veac de arhipăstorire ca Întâistătător al Mitropoliei Banatului   4 martie 1962 – 4 martie 2012” a apărut prin purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei şi prin osteneala slujitorilor cancelariei eparhiale.

„Pe Stăpânul şi Mitropolitul nostru, Doamne îl păzeşte, întru mulţi ani!“.

Comments are closed.