Praznicul Înălţării Domnului sărbătorit la Timişoara

DSC_0512

Praznicul Înălţării Domnului a fost sărbătorit de credincioşii timişoreni la catedrala mitropolitană din centrul oraşului. Aici, Sfânta Liturghie şi slujba de pomenire a Eroilor au fost oficiate de Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei.

Credincioşi de toate vârstele, elevi şi studenţi teologi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale au participat joi, 29 mai, la sfintele slujbe de la catedrală, prilejuite de marele praznic al Înălţării Domnului. În cadrul acestora, Preasfinţitul Părinte Paisie Lugojanul a fost înconjurat de un sobor clerici, format din preoţi şi diaconi slujtori ai sfântului lăcaş şi consilieri de la Centrul eparhial.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa împreună cu ceilalţi slujitori s-au deplasat la monumentul ridicat în cinstea eroilor Revoluţiei din decembrie 1989, din faţa catedralei, unde a oficiat slujba de pomenire a eroilor şi martirilor neamului românesc. La aceasta au luat parte oficialităţile oraşului, numeroşi localnici şi mai mulţi elevi la Liceul Teoretic „ Vlad Ţepeş” din oraş, însoţiţi de prof. Tiberiu Ciobanu, directorul liceului. În finalul slujbei, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, veterani de război şi delegaţi ai organizaţiilor politice şi apolitice din Timiş şi reprezentanţi ai mai multor instituţii din oraş au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Crucificării din centrul oraşului. Ceremonia s-a încheiat cu defilarea Gărzii de Onoare.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pe întreg cuprinsul eparhiei, în cadrul Sfintei Liturghii, la toate bisericile şi mănăstirile timişene s-a făcut pomenirea eroilor şi martirilor neamului care au căzut pentru libertatea şi demnitatea poporului român şi pentru apărarea credinţei strămoşeşti.

DSC_0487 DSC_0490 DSC_0494DSC_0496DSC_0504 DSC_0501 DSC_0512 DSC_0518 DSC_0527DSC_0509DSC_0533

Comments are closed.