Prima sesiune de informare în cadrul proiectului “Alege Şcoala!” din Arhiepiscopia Timişoarei

Joi, 4 noiembrie, la Sala Protopopiatului Timişoara, 43 de preoţii şi profesori de religie din protopopiatele Timişoara I şi II vor participa la sesiunea de informare privind implementarea Proiectului „Alege şcoala!”.
Acesta se va desfăşura pe parcursul a trei ani şi are drept scop prevenirea şi combaterea fenomenului de părăsire timpurie a şcolii şi prevenirea delincvenţei juvenile prin dezvoltarea la nivel parohial a unor soluţii alternative de tip „Şcoala de duminică”.
Peste 1134 de copii din Arhiepiscopia Timişoarei, atât din mediul rural, cât şi urban, inclusiv de etnie romă, cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, vor beneficia de sprijin pentru a nu abandona şcoala. În afară de participarea la „Şcoala de duminică“, copiii vor lua parte la concursuri şi tabere de creaţie cu caracter educativ şi catehetic, ei urmând să fie selectaţi după criterii bine stabilite.

Întâlnirea are ca scop informarea participanţilor în problematica proiectului, a calendarului proiectului, precum şi prezentarea formularisticii în vederea înregistrării grupurilor-ţintă.

Acest proiect se desfăşoară cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu aprobarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind implementat de Fundaţia World Vision România în parteneriat cu Patriarhia Română, cu sprijinul Ministerului Educaţiei Cercetării Tineretului şi Sportului.

Proiectul se încadrează în linia de finanţare a proiectelor strategice nr. 61, „A doua şansă în educaţie”, axa prioritară 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii”, domeniul major de intervenţie 2.2 „Prevenirea şi corectarea părăsirii timpurii a şcolii”.
Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Sesiunea de informare va fi susţinută de Pr. Sorin Lungoci, formator în cadrul proiectului şi de Gabriel Iordache, coordonator din partea organizaţiei World Vision România.

Leave a Reply