Proiectul „Copilul învaţă iubirea lui Hristos” în parohia Satchinez

           Proiectul „Copilul învaţă iubirea lui Hristos” s-a desfăşurat în parohia Ortodoxă cu Hramul Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Satchinez, protopopiatul Sânnicolau Mare.

 Elevii care participă la programul Hristos împărtăşit copiilor, instruiţi de Părintele paroh Rusandu Alexandru şi studentul Hrab Alexandru au pus bazele unui mini-proiect cu denumirea: „Dar din Dar,” cu scopul ajutorării unor familii nevoiaşe din parohie: trei familii, care locuiesc în condiţii insalubre în comuna Satchinez. O familie cu 6 copilaşi trăieşte într-o baracă dăruită de primărie având ca venit doar alocaţia copiilor. Celelalte două familii trăiesc într-o casă formată din 3 camere, având venit doar o sumă de 150 lei pe lună ajutor de la primărie.

   Activităţile mini-proiectului au început din 19 februarie 2012 prin amplasarea în biserică a unei cutii realizate de copii care au participat la proiect, în care să se enoriaşii bisericii să pună bani ca donaţi. S-a continuat în săptămâna 20-25 februarie cu realizarea unor obiecte de către copii, constând în felicitări, mărţişoare şi icoane care au fost vândute duminică 26 februarie 2012, în biserică după Sfânta Liturghie. În 4 martie 2012, după Sfânta Liturghie a avut loc şi o scenetă cu tema Samarineanul milostiv pentru impresionarea credincioşilor şi strângerea de fonduri.

  S-a strâns o sumă de 250 lei din vânzarea obiectelor şi donaţiile credincioşilor mai ales în urma scenetei care a ajutat la cumpărarea de alimente, ce au fost împărţite familiilor nevoiaşe constând în: zahăr, ulei, făină, orez, conserve, mezeluri şi dulciuri. Totodată s-au primit şi donaţii de haine şi încălţăminte. Dorim să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat şi ne-au sprijinit!

Comments are closed.