Punerea pietrei de temelie a unui nou cămin studenţesc la Timişoara

Pe data de 15 iulie a avut loc punerea pietrei de temelie a unui nou cămin studenţesc la Timişoara situat în Complexul Studenţesc, în imediata apropiere a clădirii BRD. Evenimentul s-a desfăşurat pe şantierul din viitoarea Piaţă Sfântul Petru, unde au fost invitaţi şi delegaţii de la centrul eparhial din Timişoara. Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Nicolae, Mitropolitul Banatului şi din încredinţarea Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei slujba de sfinţire a fost săvârşită de către părintele Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timişoarei alături de preoţi şi diaconi de la catedrala mitropolitană din Timişoara.

Întâlnirea s-a bucurat şi de prezenţa oficialităţilor locale, Eugen Dogariu, prefectul Judeţului Timiş, prof. univ. dr. Nicolae Robu, primarul municipiului Timişoara, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, actualul rector al Universităţii de Vest din Timişoara, precum şi fostului rector, prof. univ. dr. Ioan Talpoş şi a altor persoane implicate în proiect.

În Timişoara învaţă aproximativ 45000 studenţi din care 20000 aparţin Universităţii de Vest. Contrucţia căminului s-a dorit de mai mult timp, simţindu-se mare nevoie de el în campusul universitar, însă din lipsă de fonduri nu a putut fi materializat. De aceea evenimentul de azi vine să concretizeze o necesitate din mediul studenţesc timişorean. Noul cămin face parte dintr-un proiect mai mare al Universităţii de Vest din Timişoara, ce vizează contruirea a trei imobile cu capacitate de cazare a 1500 studenţi. Primul cămin a fost contruit pe strada Camelia şi are capacitate de 245 locuri, cel de-al doilea imobil, cel de azi, la care au început lucrările, de pe strada Aleea Studenţilor va putea caza 670 studenţi iar cea de-a treia contrucţie, de pe strada Renaşterii, va asigura cazarea a 580 studenţi. Spre deosebire de celelalte cămine acesta va avea un standard mai ridicat, camerele vor avea baie şi bucătărie proprie. De asemenea, vor exista spaţii comerciale, spaţii de recreere şi parcare subterană.

Valoarea proiectului este de 16 milioane de euro, sumă alocată de Guvernul României pentru finalizarea proiectului. Timpul de execuţie a lucrărilor va dura 3 ani, din 2013 şi până în 2016, cu toate că dorinţa constructorului timişorean este ca acest imobil să poată fi dat în folosinţă în anul 2015.

Comments are closed.