Reprezentanţii Asociaţiei „Oastea Domnului” s-au întâlnit la Timişoara

DSC_0166

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, astăzi a avut loc la Timişoara întâlnirea anuală pe ţară a membrilor Asociaţiei „Oastea Domnului”. Evenimentul a întrunit la Catedrala Mitropolitană zeci de credincioşi, fraţi ostaşi, veniţi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării. Adunarea anuală pe ţară a membrilor Asociaţiei „Oastea Domnului” a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii arhiereşti de către Preasfinţitul Macarie, Episcopul românilor ortodocşi din Europa de Nord.

În continuarea programului, a avut loc deschiderea oficială a întrunirii naţionale a Asociaţiei „Oastea Domnului”. În cadrul acesteia, pr. Gheorghe Itineanţ, coordonatorul filialei din Timişoara, a adresat un cuvânt de bun-venit tuturor oaspeţilor din ţară, transmiţând totodată arhiereasca binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae al Banatului şi purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Au urmat luări de cuvânt din partea reprezentanţilor asociaţiei de la mai multe filiale din ţară, precum Sibiu, Zalău, Suceava, Botoşani, Oradea, Craiova, Caransebeş, apoi au avut loc recitaluri de cântări şi poezii specifice „Oastei Domnului”.

Oastea Domnului este o mişcare spirituală din cadrul Bisericii Ortodoxe Române, înfiinţată în anul 1923 la iniţiativa preotului Iosif Trifa. În prezent, are statutul de asociaţie religioasă ortodoxă, recunoscută de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Scopul asociaţiei este încurajarea vieţii religioase creştine printr-o viaţă duhovnicească intensă, atât individuală cât şi comunitară, prin organizarea de întruniri periodice, publicarea de materiale ortodoxe destinate publicului larg şi prin diferite alte metode de catehizare. De asemenea, membrii asociaţiei se angajează în diferite proiecte caritative (ajutorarea săracilor, îngrijirea bolnavilor etc.).

DSC_0161 DSC_0170 DSC_0175

Comments are closed.