Rolul şi lucrarea sfinţilor în viaţa tinerilor şi în viaţa de familie

     În cadrul conferinţelor organizate de ASCOR Timişoara, în seara zilei de marţi, 22 noiembrie, orele 19, a avut loc în sala amfiteatrului A2 a Universităţii de Vest din Timişoara, bdul. Vasile Pârvan, conferinţa „Rolul şi lucrarea sfinţilor în viaţa tinerilor şi în viaţa de familie” susţinută de către părintele dr. Cornel Toma, preot paroh la biserica Sfântul Mina-Noua din localitatea Braşov.

Cu binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului, a fost prezent la acest frumos moment duhovnicesc pr. Zaharia Pereş, consilier cultural al Eparhiei, dar şi preoţi slujitori din cadrul Arhiepiscopiei Timişoarei.

În cadrul întâlnirii părintele  Cornel Toma a vorbit despre „Rolul şi lucrarea sfinţilor în viaţa tinerilor şi în viaţa de familie” arătând că teologia cea mai deplină se găseşte în sfinţi. „Sfinţii sunt cel mai frumos exemplu de trăire a mesajului evanghelic. În sfinţi, care sunt adevăruri întrupate îl putem găsi pe Dumnezeu aşa precum este, căci sfinţenia reprezintă normalitatea vieţii creştine. Sfinţii ne confirmă că suntem o Biserică vie şi că prin comuniunea sfinţilor devenim părtaşi vieţii în Dumnezeu” a precizat părintele Toma.

Totodată părintele a mai atras atenţia că nu există Ortodoxie fără sfinţi, ceea ce arată că Evanghelia este vie, iar orice tânăr şi familie ortodoxă, care însetează după viaţa în Hristos are posibilitatea să o dobândească prin sfinţii, care sunt prietenii lui Dumnezeu. Un exemplu pentru timișoreni este Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş, ocrotitorul Banatului, care prin sfinţenia vieţii ajută şi astăzi pe toţi care i se roagă cu credinţă.

Părintele Cornel Toma a fost profesor la Facultatea de Teologie din Timişoara, timp în care a susţinut mai multe conferinţe, organizate de ASCOR Timişoara pe teme duhovniceşti devenind un părinte îndrăgit al publicului timişoren.

Comments are closed.