Sărbătoarea “Intrării în Biserică a Maicii Domnului” la catedrala mitropolitană din Timişoara

De sărbătoarea “Intrării în Biserică a Maicii Domnului” la Catedrala mitropolitană din Timişoara Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale şi de Nord şi Preasfinţitul Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură adresat celor prezenţi, Înaltpreasfinţitul  Serafim a subliniat importanţa praznicului de astăzi, evidenţiind rolul covârşitor al Maicii Domnului în lucrarea de mântuire a neamului omenesc prin Domnul nostru Iisus Hristos.

După Sfânta Liturghie, soborul slujitorilor a oficiat slujba de Te Deum, cu prilejul aniversării a 90 de ani de viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului.

Cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae şi la invitaţia tinerilor din ASCOR Timişoara, Înaltpreasfinţitul Părinte Serafim va conferenţia în această seară de la ora 19:00 la Universitatea de Vest din Timişoara. Părintele Mitropolit va vorbi celor prezenţi despre iubirea de Dumnezeu şi de neam.  Totodată Înaltpreasfinţia Sa va partcipa mâine alături de ierarhii Mitropoliei Banatului la manifestarea culturală organizată la Centrul eparhial din Timişoara, prilejuită de aniversarea a 90 de ani de viaţă a Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Nicolae Corneanu. Cu această ocazie va avea loc lansarea volumului omagial intitulat “ Înaltpreasfinţia Sa Dr. Nicolae Corneanu. Omul şi opera”. La eveniment vor participa membri ai Academiei Române, personalităţi ai vieţii publice şi culturale bănăţene, precum şi clerici şi credincioşi din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei Timişoarei.

Comments are closed.