„Şcoala altfel” la Centrele educaţionale din judeţul Timiş

 IMG_9315DSC06635

Beneficiarii celor cinci Centre educaţionale din judeţul Timiş au participat săptămâna trecută la o serie de activităţi cu caracter educativ şi recreativ în cadrul programului naţional „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun”, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale. Astfel, în perioada 7 – 11 aprilie, cei 125 de copii cu risc de eşec şi abandon şcolar au beneficiat de sprijinul necondiţionat al autorităţilor locale, voluntari şi ONG-uri, care au facilitat participarea activă a copiilor la diverse activităţi de interes comunitar.

Prima vizită la medicul stomatolog pentru copiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” Lugoj

 

Copiii de la Centrul educaţional „Sfântul Nicolae” Lugoj au vizitat săptămâna trecută un cabinet stomatologic din oraş unde au aflat informaţii referitoare la importanţa igienei orale şi despre aparatura dintr-un cabinet stomatologic. De asemenea, câţiva copiii au beneficiat de o consultaţie stomatologică gratuită. Pentru mulţi dintre beneficiarii Centrului educaţional „Sfântul Nicolae” Lugoj aceasta a fost prima întâlnire cu medicul dentist.

Copiii de Centrul Educaţional „Patriarh Miron Cristea” Făget au militat pentru dreptul la viaţă

Asociaţia Umanitară „Un Zâmbet Pentru Inimă de Copil” a organizat în data de 11 aprilie în oraşul Făget, „Marşul Pentru Viaţă”. La eveniment au participat şi copiii de la Centrul Educaţional „Patriarh Miron Cristea”. Aceştia au avut ocazia de a familiariza cu etapele organizării unui astfel de eveniment social, demersurile necesare şi mai ales au învăţat cum pot transmite un mesaj în comunitate.

Copiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” Deta, în mijlocul luptătorilor cu focul

Copiii de la Centrul Educaţional „Sfântul Iosif cel Nou de la Partoş” Deta au petrecut câteva ore în compania luptătorilor cu focul cu ocazia unei vizite la Staţia de pompieri Deta, subunitate aflată în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Banat” al judeţului Timiş. Aici, copiii au fost conduşi spre hangarul principal al unităţii, unde un subofiţer le-a arătat ultima achiziţie de echipament în domeniul activităţii de urgenţă, o autospecială dotată după toate rigorile în vigoare pentru intervenţii. Pompierii le-au prezentat copiilor şi echipamentul protecţie, tehnica de intervenţie dar şi demonstraţii. La final, copiii au primit reviste şi pliante informative referitoare la prevenirea şi pregătirea împotriva dezastrelor.

Atelier de pictură şi încondeiat ouă pentru Paşti la Centrul Educaţional „ANTIMIS” Timişoara

În aşteptarea Sfintei sărbători a Învierii Domnului, copiii de la Centrul Educaţional „ANTIMIS” Timişoara au participat la un atelier de pictură şi încondeiat ouă pentru Paşti. La finalul activităţii, lucrările au fost înscrise la un concurs de pictură, în care cei mai talentaţi copii au fost răsplătiţi cu premii.

„Micii grădinari” la Centrul Educaţional „Sfânta Maria” Sânnicolau Mare

Copiii de la Centrul Educaţional „Sfânta Maria” Sânnicolau Mare au demonstrat zilele trecute ca au abilităţi de grădinari şi s-au întrecut în amenajarea curţii centrului. Fiecare dintre beneficiari a adus câte o floare sau materiale de grădinărit şi au desfăşurat activităţi în acest sens.

Cele cinci Centre educaţionale din judeţul Timiş funcţionează în cadrul proiectului „Reţea interregională de centre educaţionale” derulat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în parteneriat cu Arhiepiscopia Timişoarei şi cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013. Centrele educaţionale se află în localităţile Timişoara, Lugoj, Deta, Făget şi Sânnicolau Mare, fiecare având ca beneficiari 25 de copii din familii sărace sau aflaţi în risc de abandon şcolar. Copiii beneficiază zilnic de o masă caldă şi o gustare rece, sprijin în efectuarea temelor şi meditaţiilor pentru scăderea riscului de eşec şcolar. De asemenea, copiii primesc şi burse sociale, rechizite şi materiale didactice. În cadrul centrelor, beneficiarii participă la activităţi de petrecere a timpului liber, de formare a deprinderilor practice şi de întreţinere a spaţiului personal. Ei sunt încurajaţi să comunice în orice ocazie, să îşi exprime sentimentele, nemulţumirile şi dorinţele într-un mod constructiv, fără a-i deranja sau leza pe ceilalţi, să înveţe să îşi cunoască şi să-şi apere drepturile prin intermediul comunicării cu ceilalţi.

 IMG_9371 1 stomatolog 10155502_10203431303922596_4509564898662685923_n DSC08752

Comments are closed.