Seară duhovnicească la Timişoara

Stire video - TrinitasTv

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului şi cu purtarea de grijă a Preasfinţitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, în sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” din Timişoara, a avut loc în seara zilei de 11 decembrie, o întâlnire de suflet organizată de ASCOR Timişoara. Invitaţii serii au fost părinţii  Iustin Miron, stareţul mănăstirii Oaşa, din cadrul Arhiepiscopiei Alba Iulia, şi părintele Pantelimon Şuşnea, preot slujitor la aceeaşi mănăstire, ambii duhovnici fiind recunoscuţi ca ucenici ai vredincului de pomenire Părintele Teofil Părăian.

Conferinţa a debutat cu prezentarea unui scurt reportaj referitor la istoricul mănăstirii Oaşa, taberele cu tinerii şi activitatea de zi cu zi de la mănăstire.

A urmat susţinerea conferinţei „Viaţa prin celălalt” în care accentul a căzut pe căutarea neobosită a adevărului, fericirii şi nevoia de a trăi iubirea desăvârşită.

Apoi tinerii implicaţi în acţiunile ASCOR Timişoara au cântat colinde tradiţionale specifice acestei perioade. Un rol important în desfăşurarea evenimentului l-au avut întrebările de după conferinţă, care au adus un plus de lumină în temele dezbătute, mai ales că s-au încercat răspunsuri la marile întrebări fundamentale pe care fiecare om ar trebui să şi le pună.

A.S.C.O.R. a apărut şi există din nevoia studenţilor şi a tinerilor în general de a se organiza într-un cadru formal pentru lucrarea şi creşterea lor în Biserică. Sunt un grup de prieteni, mai degrabă decât o asociaţie sau nişte asociaţi, un grup de prieteni uniţi de aceleaşi valori creştine, de tradiţii, dar mai presus de toate, uniţi de dragoste şi de bucuria de a fi împreună.

ASCOR, filiala din Timişoara îl are ocrotitor pe Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş şi se bucură de sprijinul Mitropoliei Banatului şi de binecuvântarea Înaltpreasfințitului Nicolae şi a Preasfinţitului Paisie Lugojanul.

Comments are closed.