Sfinţirea bisericii din localitatea timişeană Iosifalău

 În Duminica a VI-a  după Rusalii credincioşii parohiei timişene Iosifalău, din protopopiatul Lugoj, au primit vizita Preasfinţitului Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei. Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat slujba de târnosire a bisericii parohiale, ridicată prin osteneala credincioşilor din această localitate, păstoriţi de pr. Cosmin Chiroiu. Alături de localnici, la slujba de sfinţire a sfântului lăcaş, au luat parte şi credincioşi din localităşile învecinate, de pe raza protopopiatului Lugoj.

În continuare, Preasfinţitul Paisie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în frunte cu pr. Ioan Cerbu, protopopul Lugojului, a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în noul sfânt lăcaş închinat marelui praznic al Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotesit întru iconom pe pr. paroh Cosmin Chiroiu, în semn de apreciere şi preţuire faţă de râvna şi eforturile depuse alături de credincioşi în lucrarea de edificare a sfintei biserici.

În finalul slujbei, Preasfinţia Sa a transmis tuturor celor prezenţi binecuvântarea şi dragostea părintească a părinetlui Mitropolit, Înalt Preasfinţitului Nicolae al Banatului, precum şi îndemnul de a continua cu aceeaşi dragoste şi râvnă faţă de cele sfinte, alături de părintele paroh, şi lucrarea de impodobire cu pictură a noii biserici.

Răspunsurile religioase la sfintele slujbe au fost date de grupul coral „ Theophoros” al Arhiepiscopiei Timişoarei, condus de diac.dr. Ion- Alexandru Ardereanu.

Comments are closed.